
گاهی اتفاقات اطراف ما آن قدر تکراری می شود که باعث شده دقت ما نسبت به آن ها کمتر شده یا حتی با اینکه یک محصول در سبد خرید کالای ما قرار دارد اطلاعات زیادی نسبت به آن نداشته و یا برعکس اطلاعات اشتباهی داشته باشیم. از آنجایی که نوشیدنی قهوه امروزه بسیار پرطرفدار شده و در بعضی خانواده ها جای چای را نیز گرفته، بهتر است در مورد قهوه، پودر قهوه فوری و کافی میکس و تفاوت شان مطالبی بدانید.
- بیشتر بخوانید: قهوه فرانسه
پودر قهوه: دانه قهوه همچون دانه های دیگر حاوی فیبرمحلول و نامحلول است؛ یعنی اگر دانه قهوه را آسیاب کرده و در آب بجوشانیم فیبر آن رسوب و رنگ قهوه در آب جوش حل می شود. این نوع قهوه نیاز به دم کردن دارد و مدت زمان بیشتری برای تهیه آن طول می کشد.
- بیشتر بخوانید:
پودر قهوه فوری (instand coffee): این قهوه در واقع شیره تبخیر شده قهوه صاف و عصاره دانه قهوه است که نیازی به قهوه جوش ندارد و با حل کردن کمی از آن در یک فنجان آب جوش، قهوه آماده به دست می آید. این نوع قهوه در آغاز مخالفان جدی در میان طرفداران قهوه داشت، چراکه قهوه نوشان حرفه ای معتقد بودند طعم و عطر واقعی این نوشیدنی در بسته بندی های قهوه فوری از دست میرود، اما امروز با پیشرفت فن آوری تولید قهوه فوری، دیگر فاصله میان کیفیت این دو نوع قهوه به کلی از میان رفته و حتی قهوه فوری طرفداران بیشتری پیدا کرده است، چراکه این نوع قهوه معمولا پس از سایش، پروسه تولید را طی میکند و در حقیقت به نوعی پرورده و خوش طعم می شود. شکل و بافت قهوه فوری به نوع خشککن مورد استفاده در کارخانه بستگی دارد. به این ترتیب که اگر از خشککن پاششی استفاده شود، قهوه به شکل پودر ریز و اگر خشککن از نوع انجمادی باشد، دانههای قهوه فوری درشت و به شکل گرانولهای شکسته هستند. از بین برندهای نسکافه، نسکافه کلاسیک و نسکافه طلایی حاوی پودر قهوه های فوری هستند که طرفداران زیادی دارند.
- بیشتر بخوانید: قهوه ایرانی
کافی میکس: در کارخانه بعد از تهیه قهوه فوری، آن را بنا به فرمولی که متخصصان طعمشناسی تهیه کردهاند، با شیرخشک و پودر شکر مخلوط و یکنواخت و بستهبندی میکنند. ریختن این پودر مختلط در آب جوش باعث انحلال سریع آن و تهیه فوری شیرقهوه شیرین میشود. محصول ۳ در ۱ از بند نسکافه از این نوع بوده که حاوی پودر قهوه فوری، شیر و شکر است.